Eupen gaat lokaal ziekenhuis financieel ondersteunen: Jullie staan onder druk

Eupen gaat lokaal ziekenhuis financieel ondersteunen: "Jullie staan onder druk"

17-04-2020 16:55
1

In navolging van heel wat andere clubs heeft ook KAS Eupen besloten haar steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus. De club uit de Oostkantons laat weten dat de spelers geld zullen overmaken aan een lokaal ziekenhuis.

Het Sint-Nicolaas-ziekenhuis in Eupen mag zich verblijden met wat extra financiële middelen. Voetbalclub Eupen heeft een akkoord gevonden met de spelersgroep, die een deel van haar salaris zal afstaan aan het hospitaal, valt te lezen op de clubwebsite. Op die manier kan onder meer materiaal gekocht worden om corona te bestrijden en patiënten zo goed mogelijk te helpen. Bedragen of percentages noemen de Panda's niet. In een reactie laat het Sint-Nicolaas-ziekenhuis weten zeer gelukkig te zijn.

Aanvoerder Siebe Blondelle staat tweehonderd procent achter het besluit van zijn club. "Onze samenleving gaat momenteel door een nooit vertoonde crisis", beseft de verdediger. "Ook wij kunnen onze gewoonlijke routine als profvoetballers niet verderzetten, al gaat het met ons relatief gezien nog erg goed. Daarom hebben wij besloten om jullie arbeid met een deel van ons salaris te ondersteunen. Jullie strijden aan het front in de strijd tegen deze pandemie en staan onder enorme druk."