Getafe dreigt Champions League-mis te lopen: 'Komen ze met dit, ik ben woest!'

Getafe dreigt Champions League-mis te lopen: 'Komen ze met dit, ik ben woest!'

17-04-2020 11:06
8

Getafe is woest op de RFEF. De Spaanse voetbalbond is van plan om de vier bovenste ploegen uit de Primera Division de Champions League in te sturen als de competitie niet wordt afgemaakt. Getafe heeft evenveel punten als nummer vier Real Sociedad en staat vijfde, maar vindt toch dat het recht heeft op Champions League-voetbal.

Getafe heeft evenveel punten als Real Sociedad, een beter doelsaldo en won eerder dit seizoen al van de club. Maar volgens de regels in Spanje telt het onderlinge resultaat alleen als beide clubs twee keer tegen elkaar hebben gespeeld. 

Als de plannen van de RFEF doorgaan vist Getafe achter het net. In dat gevoel moet de ploeg van trainer José Bordalás de Europa League in. President Ángel Torres van Getafe haalt in de Spaanse media uit naar de RFEF. "Niemand begrijpt wat de RFEF heeft gedaan omdat niemand om hun mening gevraagd heeft", zegt hij bij El Transistor. "Als twee clubs met hetzelfde aantal punten eindigt is het doelsaldo als eerste doorslaggegevend...en daarin hebben we Real Sociedad verslagen."

Torres vindt dat de RFEF niet in de positie is om beslissingen te nemen over het verloop van de competitie. "De UEFA heeft er zelf op aangedrongen om de competities af te maken. De RFEF trekt iets uit z'n verband waar niemand om heeft gevraagd. Ik hoop dat de LaLiga (competitieorganisator, red.) dit oppakt. De UEFA stelt toernooien en interlands uit zodat de competities afgemaakt kunnen worden en dan komt de bond ineens met dit... De RFEF heeft hier niets mee te maken."

"Je moet weten waar je over praat als je je met belangrijke zaken bezighoudt", foetert Torres. "Ik ben niet boos, maar ik doe er alles voor om Getafe te verdedigen. Getafe is een bescheiden club. Niemand gaat mij iets leren over het Spaanse voetbal. Ik ben woest!"