'Monaco neemt besluit over Chadli en dat kan gevolgen hebben voor Anderlecht'

'Monaco neemt besluit over Chadli en dat kan gevolgen hebben voor Anderlecht'

16-04-2020 13:45
23

Nacer Chadli liet bij RSC Anderlecht zien dat zijn klasse nog steeds aanwezig is. Een verlengd verblijf leek lange tijd een moeilijk verhaal te worden, maar AS Monaco is nu toch geneigd om mee te werken aan een vertrekt. Dat schrijft Foot Mercato.

Monaco heeft op dit moment een aantal huurspelers rondlopen die deze zomer wellicht terugkeren naar het Prinsdom. Chadli, die tot het einde van het seizoen verhuurd wordt aan Anderlecht, is één van hen. De Ligue 1-club vreest voor de financiële gevolgen van het coronavirus en wil dus enkele spelers van de hand doen.

Chadli zelf gaf al aan zich thuis te voelen bij Anderlecht, zeker omdat hij dichtbij zijn familie actief is. Indien paars-wit wil overgaan tot een definitieve transfer, zal er wel boter bij de vis moeten gedaan worden. Zo hoopt Monaco een groot deel  van haar investering – circa twaalf miljoen euro – terug te verdienen.

Gezien de financiële situatie bij Anderlecht én de opgelegde budgetcontrole door de licentiecommissie lijkt het alvast geen miljoenen neer te tellen voor Chadli. Het contract van de Rode Duivel loopt bij Monaco af in 2021, waardoor de vraagprijs mogelijk gedrukt wordt. Anderlecht ziet Chadli alvast als ideale mentor voor de jonge spelers.