'Maehle kan Genk verlaten: Sevilla zet rechtsachter opnieuw op verlanglijstje'

'Maehle kan Genk verlaten: Sevilla zet rechtsachter opnieuw op verlanglijstje'

16-04-2020 13:15
11

Joakim Maehle presteert al enige tijd op een hoog niveau bij KRC Genk. Na een sterk kampioenenjaar had de Deense rechtsachter de clubs voor het uitkiezen, maar toch bleef hij in Limburg. Deze zomer kan het toch prijs zijn voor Maehle en Genk.

Het Deense BT schrijft namelijk dat Sevilla FC steeds nadrukkelijker aan de komst van Maehle denkt. Na het EK U21 in de zomer van 2019 toonde de Spaanse topclub al interesse in de Genk-rechtsachter. Bijna een jaar later staat Maehle opnieuw op het zomerse verlanglijstje van Sevilla, dat sowieso mikt op de komst van een nieuwe rechtsback.

Naast Sevilla denkt ook Atalanta FC en Southampton FC aan de komst van Maehle. De Spaanse club beseft dat en heeft dan ook andere opties in het vizier. Zo staat er met onder meer Alessandro Florenzi (AS Roma) een grote naam op de radar.

Genk zit alvast in een luxepositie, want Maehle ligt nog tot 2023 onder contract in de Luminus Arena. De marktwaarde van de 22-jarige Deen wordt op acht miljoen euro geschat. Verwacht wordt dat Genk een vraagprijs van circa vijftien miljoen euro zal hanteren.