Familieman Alderweireld mag niet naar België: Dat is toch moeilijk nu

Familieman Alderweireld mag niet naar België: "Dat is toch moeilijk nu"

Gepubliceerd: donderdag 16 april 2020 om 11:01do 16-04-2020 om 11:01

Voor Toby Alderweireld momenteel geen voetbal in Engeland. De Rode Duivel kan ook niet afreizen naar België. Een groot gemis voor de familieman, die thuis zit met zijn vrouw en twee kinderen.

"Het is toch gek en moeilijk nu om zo ver verwijderd te zijn van mijn familie", geeft hij aan het Play Sportsprogramma 'Kot'. "Mijn moeder is nu toch ook al zestig, mijn grootouders leven nog. Ik had hen graag wat geholpen door bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan, maar ik kan alleen maar bellen. Gelukkig zit ik hier niet alleen en met mijn gezin", aldus Alderweireld.

Dat gemis snapt analist Geert De Vlieger, die bij onder andere Willem II en Manchester City voetbalde, maar al te goed. "Ik ken het gevoel dat je wil helpen. Dat gevoel ken ik ook, om in het buitenland te zitten maar niet even naar je familie te kunnen gaan", vertelt hij.

"Mensen die enkel het mooie kantje van profvoetbal kennen, hebben nu ook gehoord wat af en toe gemist wordt. Het kan misschien belachelijk klinken, maar op momenten als deze is dat net het allerbelangrijkste", zegt De Vlieger.

'Blijf in uw kot'
Net zoals in België mag men in Engeland ook alleen naar buiten voor 'essentiële zaken'. Dat maakt het voor Alderweireld toch wat moeilijker. "In Engeland is het nu ook goed weer en zouden we graag even naar buiten gaan. Mijn pasgeboren kindje is nu twee maanden oud, maar is ook amper naar buiten gegaan", klinkt het.

Een familie-uitje zit er voor hem echter niet in. "Je moet je gewoon aan de regels houden", besluit Alderweireld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws