Alderweireld: “Wij als spelers hebben 0,0 inspraak en moeten gewoon volgen”

Alderweireld: “Wij als spelers hebben 0,0 inspraak en moeten gewoon volgen”

Gepubliceerd: donderdag 16 april 2020 om 09:29do 16-04-2020 om 09:29

Laatste update: donderdag 16 april 2020 om 09:51do 16-04-2020 om 09:51

Toby Alderweireld was te zien in het Play Sports-discussieprogramma Kot. De Rode Duivel van Tottenham Hotspur sprak onder meer over de situatie in de Premier League door de coronacrisis.

Alderweireld volgt de discussies in Engeland over het uitspelen van de competities op de voet. Om de televisiegelden binnen te kunnen harken - en daar zijn veel clubs van afhankelijk - móét de Premier League in de zomermaanden afgemaakt worden. "Wij gaan ons best doen. Die insteek heb ik in mijn hoofd: als we moeten, dan gaan we gewoon. We klagen niet, maar het wordt een helse opdracht", reageert Alderweireld in het Play Sports-programma Kot.

De maanden juni en juli zouden bijzonder druk worden voor Alderweireld. Spurs speelt bijvoorbeeld nog negen competitiewedstrijden. "We zitten totaal niet in de vakantiesfeer en houden ons zo fit mogelijk, maar we hebben toch wel een paar weken nodig om weer wedstrijdfit te zijn. Als je het mij vraagt, is het niet heel goed voor je lichaam. Je betaalt het misschien niet meteen cash, maar wel in december of januari. Wij als spelers hebben 0,0 inspraak en moeten gewoon volgen wat ze zeggen."

Alderweireld maakt zich ook zorgen over de lange termijn. "Als je die wedstrijden op korte termijn afmaakt, hoeveel vakantie heb je dan? Dat heb je nodig voor volgend seizoen mét een EK op het eind. Ik ben benieuwd hoe ze dat oplossen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws