KRC Genk-coach Wolf met boodschap: “Ik wil dit seizoen nog voortspelen”

KRC Genk-coach Wolf met boodschap: “Ik wil dit seizoen nog voortspelen”

16-04-2020 08:13
12

De competitie lijkt dit seizoen ten einde in België, maar KRC Genk-coach Hannes Wolf zou graag nog voortspelen. Dat laat de oefenmeester aan Het Laatste Nieuws weten.

KRC Genk traint inmiddels alweer. “We respecteren natuurlijk de social distancing - we trainen verantwoordelijk. Ik geniet er wel van, op deze manier kan je wat individueler werken. Vooral trap- en passvormen komen nu aan bod. Het is goed voor ons en voor de aanwezige spelers in deze ‘crazy times’.”

De Limburgse club liet ook zijn buitenlandse spelers naar hun thuisland vertrekken. “Een goede beslissing”, aldus Wolf. “We blijven zoveel mogelijk met hen in contact. Via Skype, WhatsApp, via telefoon. Enkel met Neto Borges liep het contact wat moeizamer omdat hij eerst twee weken in quarantaine moest in Brazilië.”

De Bundesliga plant om de competitie in mei te hervatten. Wolf zou ook graag het seizoen nog uitspelen. “Ik zou graag voortspelen. Ik weet wel dat het onmogelijk is om 20.000 fans samen te brengen. Maar als je me vraagt of ik nog wil spelen dit seizoen, zeg ik ‘ja’”, aldus de coach van KRC Genk.