'Napoli geeft Koulibaly toestemming en gaat onderhandelen met diverse topclubs'

'Napoli geeft Koulibaly toestemming en gaat onderhandelen met diverse topclubs'

15-04-2020 21:45
1

Kalidou Koulibaly, ex-speler van KRC Genk, lijkt zijn langste tijd bij Napoli wel te hebben gehad. De imposante stopper uit Senegal staat al geruime tijd in de belangstelling van diverse Europese topclubs en de kans is groot dat Koulibaly deze zomer een transfer gaat maken.

Aurelio De Laurentiis, de excentrieke voorzitter van Napoli, slaagde er geruime tijd in om de 28-jarige Koulibaly binnenboord te houden en wees naar verluidt aanbiedingen rond de honderd miljoen af. Gezien de coronacrisis is nu toch het moment gekomen om overstag te gaan, schrijft La Repubblica. Daarmee lijkt de Senegalees, die sinds 2014 in Napels speelt, zich te mogen opmaken voor een toptransfer.

Als De Laurentiis een goed bod krijgt mag Koulibaly vertrekken, weet de krant. Het salaris van de sterke verdediger bedraagt zo'n zestien miljoen euro per jaar en omdat Napoli naast Champions League-voetbal lijkt te grijpen is dat niet meer te betalen voor De Laurentiis. Dat bedrag is wel te betalen voor Manchester United, Manchester City en Paris Saint-Germain.

Die drie clubs hebben op dit moment de beste papieren voor Koulibaly. La Repubblica weet ook te melden dat United op dit moment op pole position ligt, maar dat daar nog verandering in kan komen.