Alarmfase één in Duitsland: Schalke 04 staat op omvallen en vreest 2 mei

Alarmfase één in Duitsland: Schalke 04 staat op omvallen en vreest 2 mei

15-04-2020 17:36
9

Schalke 04 wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. De situatie is zelfs zo ernstig, dat de toekomst van de Duitse traditieclub aan een zijden draadje hangt.

Alles komt aan op 2 mei, meldt Der Kicker woensdag een onthullend verhaal. Schalke maakt zich ernstig zorgen over het eigen voortbestaan en kijkt gespannen naar begin mei, als de vierde betaling van de Duitse televisiegelden moet worden uitgekeerd. Voor Schalke betekent dat bijna zestien miljoen euro.

Het miljoenenbedrag had op 10 april al binnen moeten zijn bij de Duitse voetbalbond, die zorgt voor de verdeling, maar rechtenhouders Sky, DAZN en ARD zijn hun financiële verplichtingen nog niet nagekomen vanwege de onduidelijkheid over de gevolgen van het coronavirus.

'We doen er alles aan om de kosten te verlagen, hebben werktijdsverkorting aangevraagd bij de overheid en hebben met de spelers afgesproken om geen salaris uit te betalen tot we meer weten', verklaarde bestuurslid Peter Peters van Schalke eerder deze week op Facebook. 'Hoe langer het duurt, hoe nijpender de situatie wordt.'

Volgende week moet er meer duidelijk worden over een mogelijk vervolg van het seizoen in Duitsland. Als er een doorstart wordt gemaakt, zal er in elk geval zonder publiek worden gespeeld.