UEFA deelt opmerkelijke schorsing uit: drie Europese duels na vloeren agent

UEFA deelt opmerkelijke schorsing uit: drie Europese duels na vloeren agent

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2020 om 17:03wo 15-04-2020 om 17:03

Een merkwaardige schorsing voor Michael Santos: de Uruguayaanse aanvaller van FC Kopenhagen moet drie Europese wedstrijden brommen, nadat hij tegen Celtic een Schotse politieagent vloerde.

Kopenhagen speelde op 27 februari de return tegen Celtic in de zestiende finales van de Europa League. Na de 1-2 van Pep Biel, vlak voor tijd, renden de spelers van de Deense club langs enkele stewards en agenten om het doelpunt te vieren met de meegereisde fans, maar daarbij ging Santos over de schreef: de Uruguayaan duwde een agent fors in de rug.

Santos is door de UEFA schuldig bevonden aan 'het aanvallen van een andere persoon die bij de wedstrijd aanwezig was', aldus het officiële statement. De hoofdrolspeler was in Glasgow overigens verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Bij Kopenhagen, dat in de achtste finales Istanbul Basaksehir treft, is men teleurgesteld. 'De club vindt deze straf te zwaar, wanneer er wordt gekeken naar alle omstandigheden', aldus de Denen. 'We hebben de UEFA daarom gevraagd om een schriftelijk statement over de straf op te sturen, zodat wij kunnen bepalen of we in beroep willen gaan of niet.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws