Anderlecht voor het blok: 'Bod op Van Crombrugge kan niet geweigerd worden'

Anderlecht voor het blok: 'Bod op Van Crombrugge kan niet geweigerd worden'

15-04-2020 16:45
45

De kans is groot dat Hendrik Van Crombrugge volgende zomer zal vertrekken bij RSC Anderlecht. Dat meldt La Dernière Heure. Volgens de Franstalige krant ligt de wankele financiële situatie van paars-wit aan de basis van zijn vertrek.

Van Crombrugge maakte vorige zomer de overstap van KAS Eupen naar de Brusselse recordkampioen. Zijn transfer was een schot in de roos. De doelman was één van de weinig lichtpuntjes in een pover seizoen. Van Crombrugge ontpopte zich meteen tot één van de leiders in de kleedkamer van paars-wit.

Zijn goede prestaties zijn in het buitenland natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgegaan. Vooral in de Bungesliga staat Van Crombrugge op meerdere verlanglijstjes. Anderlecht wil zijn doelman liefst houden, maar volgens La Dernière Heure wordt dat zo goed als onmogelijk.

De financiële situatie zou immers zo dramatisch zijn dat de club niet eens in staat is om een goed bod op Van Crombrugge te weigeren. Anderlecht heeft wel al een vervanger in het vizier. Mike Vanhamel (Beerschot) werd al gepolst als mogelijke nieuwe nummer één.