Cordaro: Als er een plek was waar ik wilde slagen, was het daar wel

Cordaro: "Als er een plek was waar ik wilde slagen, was het daar wel"

15-04-2020 14:25
2

Alessandro Cordaro maakt momenteel het mooie weer bij het Luxemburgse Swift Hesperange. De ex-speler van onder andere Zulte Waregem en Sporting Charleroi blikt terug op zijn carrière en kijkt naar de huidige generatie. "Het is terug het geweldige team van weleer, dat iedereen bang kan maken."

Sinds 2015 speelde Cordaro voor Zulte Waregem, waar hij zijn beste voetbalherinnering beleefde. "Dat blijft de bekerwinst met Zulte in 2015", zegt hij op de site van Charleroi, waar hij ook meteen zijn slechtste memoire aan overhoudt. "De degradatie met Sporting was het ergste. Als er een plek was waar ik wilde slagen, dan is het in Charleroi."

De 33-jarige Cordaro loopt al sinds 2002 rond in het Belgische profvoetbal toen hij bij RAEC Mons tekende. Sindsdien kwam hij een hoop trainers- en voetbalgeweld tegen. "Vooral Frank Vercauteren, Marc Brys en Francky Dury hebben mij gevormd. En bij mijn tegenstanders keek ik vooral op naar Mbark Boussoufa, Kevin De Bruyne en Mathias Suarez."

Voor het stilleggen van de competitie stond Charleroi op een mooie derde plaats. "Het is terug het geweldige team van weleer, dat iedereen bang kan maken", oordeelt Cordaro. "Nu is het moeilijk omdat ik zelf nog voetbal, maar zodra ik de kans krijg kom ik naar een wedstrijd kijken. Dat is me altijd een plezier", aldus de flankspeler.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie