Duidelijk teken dat hij de groep niet voldoende in handen had

"Duidelijk teken dat hij de groep niet voldoende in handen had"

15-04-2020 12:58
3

Cercle Brugge bracht dit seizoen het schoolvoorbeeld van een 'rollercoaster van emoties'. Lang leek het af te stevenen degradatie, maar uiteindelijk werd 'operatie redding' net op tijd in gang gezet. Voorzitter Vincent Goemaere liet zijn licht schijnen over die turbulente periode. "Er ontstond een positiviteit die de laatste jaren afwezig was."

Fabien Mercadal werd begin oktober al bedankt voor bewezen diensten bij De Vereniging. Onder meer de bekerwedstrijd tegen RUS Rebecquoise uit tweede amateurs deed hem de das om. "Op voorhand voelde ik al aan de wijze waarop de spelers de match opnamen dat het wel eens fout kon lopen. Het was een duidelijk teken dat de coach zijn groep niet voldoende in handen had", aldus Goemaere op de website van Cercle Brugge.

De komst van Berend Storck veranderde alles. "Bernd pakte het goed aan en zelf gooide ik het communicatief over een andere boeg. We kregen krediet van iedereen om het schijnbaar onmogelijke te realiseren", zei Goemaere. "Er ontstond een positiviteit die de laatste jaren bij Cercle afwezig was. We hadden een eerder traditioneel karakter dat plots is omgeslagen in een positieve flow. Zelfs al haalden we het niet, dan nog zouden we positief gebleven zijn."

"Mochten we het niet halen denk ik dat we ons toen ook al konden beginnen klaarstomen voor 2020-2021 in 1B", ging Goemaere verder. Al strooide het coronavirus roet in het eten. "De toekomst van de voetbalindustrie is door deze crisis toch een zeer groot vraagteken geworden", besloot hij.