De Vlieger: Hij speelt toch een sleutelrol in het project van Anderlecht?

De Vlieger: "Hij speelt toch een sleutelrol in het project van Anderlecht?"

15-04-2020 12:27 Laatste update: 14:04
22

Nu Beerschot-doelman Mike Vanhamel onder de interesse van RSC Anderlecht is gevallen, rijst de vraag of de 'keeperscarrousel' is opgestart. Huidig nummer 1 onder de lat bij paars-wit Hendrik Van Crombrugge zou bij gevolg betere oorden kunnen opzoeken. Dat is echter geen goed plan, oordeelt ex-keeper Geert De Vlieger in Het Nieuwsblad.

Van Crombrugge (26) was dit seizoen een van de sterkhouders bij Anderlecht, waardoor hij een flinke som geld zou kunnen opleveren. "Al zou ik dat wel onbegrijpelijk vinden", aldus De Vlieger. Als Anderlecht een sportief project heeft dan speelt Van Crombrugge daar toch een sleutelrol in?"

De Vlieger kijkt echter verder dan de sportieve overweging. "Misschien is er de financiële noodzaak om hem te verkopen, maar na zo'n sterk seizoen zie ik in Hendrik toch een belangrijke bouwsteen voor het Anderlecht van de toekomst", ging hij verder.

Volgens De Vlieger is er een groot aanbod aan doelmannen, waardoor clubs al eens een risico durven te nemen. Dat gaat volgens hem echter niet op voor de Anderlecht-goalie. "Van Crombrugge bewees dat een goeie keeper levensbelangrijk kan zijn", besluit hij.