'Sensationele deal in de maak: Spaanse topclub denkt aan Kanté'

'Sensationele deal in de maak: Spaanse topclub denkt aan Kanté'

15-04-2020 11:35 Laatste update: 11:52
1

Een sensationeel transfergerucht in Spanje: FC Barcelona wil Chelsea-middenvelder N'Golo Kanté ruilen voor Philippe Coutinho. Dat meldt Mundo Deportivo.

Kanté (29) staat woensdagochtend op de voorpagina van de Catalaanse krant. De Franse middenvelder staat bekend als de beste balveroveraar ter wereld, maar dreigt op een zijspoor te raken onder Chelsea-manager Frank Lampard. Barça zou daardoor zijn kans schoon zien.

De koploper van Spanje is op zoek naar een 'sterke en agressieve' controleur. Aan dat profiel voldoen Sergio Busquets én Frenkie de Jong niet, zo klinkt het. Om een transfer mogelijk te maken, is het de bedoeling dat Philippe Coutinho wordt betrokken in de deal. Barça wil met gesloten beurzen in zee met Chelsea.

Voordeel is dat Coutinho, die in 2017 voor een recordbedrag van 145 miljoen euro overkwam van Liverpool, een terugkeer naar de Premier League wel ziet zitten. Bayern München huurt de Braziliaan dit seizoen en heeft een optie tot koop, maar lijkt geen oren te hebben naar een definitieve overname.

Barcelona zoekt volgens Mundo Deportivo zijn heil nadrukkelijk in ruildeals, omdat de financiële middelen ontbreken door de coronacrisis. Het is geen onbekende constructie voor de Catalaanse grootmacht, die afgelopen zomer nog van keeper ruilde met Valencia: Jasper Cillessen voor Neto.