Het seizoen van Amuzu bij Anderlecht: Misschien kan hij niet met de druk om

Het seizoen van Amuzu bij Anderlecht: "Misschien kan hij niet met de druk om"

15-04-2020 11:39
52

Francis Amuzu is vaak het gespreksonderwerp bij de supporters na een de wedstrijd van Anderlecht. Zowel positief als negatief weet hij de fans te beroeren. Sport/Voetbalmagazine bekeek het profiel van de jonge aanvaller van dichterbij.

Amuzu is niet de typische winger met een solo-actie. Dat hij niet veel scoort of geen assists geeft, ligt niet volledig aan hem, dat staat te lezen in het magazine. "Jullie hebben de echte Amuzu nog niet gezien. Sinds hij in de eerste ploeg staat, is de Amuzu van bij de jeugdploegen en beloften verdwenen", zeggen clubmedewerkers.

Met geslaagde dribbels zit hij op het niveau van Bongonda en Dennis met net geen 60 procent. Doku is de dribbelkoning met 13 dribbels per match. Over zijn maatje Amuzu zegt hij: "Francis kan héél goed dribbelen. Vooral zijn schijnbewegingen zijn mooi om te zien. Ik zou hem omschrijven als een typische flankspeler."

Op vlak van snelheid is Amuzu, samen met Doku, de snelste van de kern. "Hij beschikt over indrukwekkende quadriceps", zegt iemand uit zijn entourage. Qua afwerking is Amuzu minder sterk, dat blijkt uit de cijfers. 32 procent van zijn doelpogingen belandden binnen het kader, daar is dus nog werk aan.

Mentaal sterk
Los van het technisch vlak is Amuzu ijzersterk op mentaal vlak. "Niets krijgt hem kapot", zegt Jesse De Preter, die hem jaren begeleidde. Op dit moment zou Amuzu te veel willen forceren. Ook op Neerpede merken ze de laatste tijd dat er iets loos is: “Er zit hem iets dwars. En volgens mij zit het in zijn hoofd. Misschien kan hij niet om met de druk bij Anderlecht?”

Anderen denken dat weer dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging: "Francis zou zo'n typische speler zijn die het niet maakt bij Anderlecht en op zijn 25e plots ontploft bij een andere club. Misschien heeft hij gewoon een nieuwe uitdaging nodig."