Verdediger hoopt op EK-selectie Rode Duivels: “Mijn kansen zijn gestegen”

Verdediger hoopt op EK-selectie Rode Duivels: “Mijn kansen zijn gestegen”

15-04-2020 10:34
6

Het EK is uitgesteld naar juni 2021 en dat kan voor sommige spelers positief worden gezien. Sebastiaan Bornauw van FC Köln ziet naar eigen zeggen zijn kansen op een selectie voor de Rode Duivels stijgen.

Bornauw heeft een sterk seizoen opzitten in de Bundesliga en hoopt. “Eerlijk gezegd wel. Ik zou liegen mocht ik het tegendeel beweren, want mijn situatie is erop verbeterd. De kans blijft miniem dat ik het haal, maar ik heb over een jaar meer kans om erbij te zijn dan nu. We zullen zeggen dat mijn kansen gestegen zijn van één naar vijf procent.”

“Op voorwaarde dat ik een goed seizoen doormaak”, gaat Bornauw verder tegenover Sport/Voetbalmagazine. “Want een Jan Vertonghen zou ik zelfs op zijn 45e in mijn ploeg willen hebben. Het heeft niet veel zin om te gokken op het pensioen van de ervaren spelers, het is aan de jongeren zoals ik om beetje bij beetje een plaats op te eisen in de kern.”

Bondscoach Roberto Martinez houdt Bornauw alvast in de gaten. “Ik heb op winterstage scouts van de nationale ploeg gezien, tijdens een oefenmatch tegen Genk, en ik weet dat ik dat ik daarna gevolgd werd in de competitie. Maar dat is het. Ik heb vorige zomer tijdens het EK U21 de gelegenheid gekregen om een aantal zaken te bespreken met Roberto Martínez , maar ik heb nooit echt in mijn kansen geloofd voor dit EK.”

De plaatsjes zijn duur, dat weet ook de ex-verdediger van Anderlecht. “Ik zou met plezier mee afgereisd zijn als kinesist of teambegeleider… (lacht) Er zijn spelers die het meer verdienden dan ik. Afgezien van de gebruikelijke basisspelers denk ik dan aan Dedryck Boyata, die al goed geïntegreerd is in de groep, en Jason Denayer . Die jongen is aanvoerder van Lyon en dat is niet niks. Om die twee gasten te passeren zou alles moeten meezitten.”