Dimitri De Condé: Strategie van KRC Genk wordt weerspiegeld in cijfers

Dimitri De Condé: "Strategie van KRC Genk wordt weerspiegeld in cijfers"

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2020 om 10:21wo 15-04-2020 om 10:21

Maandag publiceerde CIES football een lijst van clubs die de meeste spelers naar Europese topcompetities brengen. KRC Genk stond op een knappe 6de plaats. In Het Belang van Limburg geeft technisch directeur Dimitri De Condé een inkijk op de visie van zijn club.

De Condé is trots op dit lijstje: "Dit schenkt iedereen binnen onze club erg veel voldoening." Al beseft hij ook dat Genk meer moet zijn dan een verbinding tussen een kleine en grote club. "Wij willen zelf ook succesvol zijn en - zoals één jaar geleden - prijzen pakken. De seizoenen dat we die twee dingen kunnen combineren, dan ben ik perfect gelukkig", aldus De Condé

De technisch directeur van Genk benoemt ook twee clubs: Ajax en Salzburg. "Die clubs nemen wij graag als voorbeeld", zegt De Condé. Genk staat bekend om hun sterke jeugdopleiding, en dat geven de cijfers ook aan: "Ik ben ook blij dat onze strategie wordt weerspiegeld in de cijfers. Zes van de zestien spelers komen uit onze opleiding."

Belgisch voetbal
De Condé heeft niet alleen lof voor Genk, maar voor heel de Belgische competitie: "Het is geen toeval dat ook Anderlecht en Club Brugge, dat ook steeds vaker voor jonge spelers kiest, vrij hoog in het lijstje staan. Om te slagen in de Belgische competitie moet je stevig in je schoenen staan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws