Het zou goed zijn als we de trainingen van Anderlecht via camera's kunnen volgen

"Het zou goed zijn als we de trainingen van Anderlecht via camera's kunnen volgen"

15-04-2020 08:46
11

RSC Anderlecht is deze week weer gestart met trainingen op Neerpede. Alle spelers mogen vrijwillig gebruik maken  van de accommodatie. Volgens Hein Vanhaezebrouck zou het wel handig zijn om die trainingen online te kunnen volgen. Zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Veel critici hebben twijfels, maar die kan Anderlecht volgens hun ex-coach zelf wegnemen. "Ik heb daar niks op tegen. Alleen is het zaak om heel goed te communiceren over wat je doet en hoe je het doet. Het zou een goeie zaak zijn mochten camera's de trainingen registreren, zodat de buitenwereld die kan volgen en kan zien of de spelers zich aan de regels houden", aldus Vanhaezebrouck.

"Het gevaar is ook dat, eens je bezig bent en het loopt lekker, je almaar méér wil. Na vier weken in lockdown denken de mensen dat de situatie aan het beteren is en dat ze weer vrienden kunnen uitnodigen. In het voetbal is dat niet anders. Het kriebelt bij die jongens, hè. Dus op den duur ga je een stap verder, ga je passes geven, ga je een rondo doen en voor je het weet, leidt dat tot duels of toch fysiek contact", besluit de analist.