KV Oostende trekt naar het BAS, maar gaat geen strijd aan met Anderlecht

KV Oostende trekt naar het BAS, maar gaat geen strijd aan met Anderlecht

14-04-2020 18:49 Laatste update: 19:02
10

KV Oostende heeft verlopig geen licentie, maar is wel van plan om die nog te behalen. De club heeft besloten om in beroep te gaan bij het BAS. Aanvankelijk leek het dat het die licentie nog wilde bekomen door onder andere die van Anderlecht aan te vechten. Dat gebeurt nu niet.

Dat heeft de club meegedeeld via de officiële kanalen. De club krijgt tot begin mei de tijd om alles op orde te krijgen om toch een licentie te bemachtigen. Op 10 mei zal het BAS dan een uitspraak doen over de zaak.

Aanvankelijk leek KVO ook nog de licentie van Anderlecht aan te gaan vechten. Zo gaf de club aan dat Marc Coucke, momenteel voorzitter van paars-wit, een invloed had op het overnameproces van KVO zelf. De licentiecommissie ging daar echter niet mee akkoord. 'Hoewel KVO het niet eens is met deze uitspraak wil het zich nu ten volle focussen op haar eigen licentiedossier en de overnameonderhandelingen', geeft KVO aan.

KVO hoopt echter nog steeds op goodwill van voorzitter Coucke. 'Het is essentieel dat er een akkoord wordt gesloten met Alychlo en nv Stadion over de tribunehuur en de openstaande schulden', klinkt het. "We willen in alle luwte werken aan een oplossing waarbij alle partijen wat water bij de wijn doen en er zo voor zorgen dat er ook volgend seizoen nog profvoetbal wordt gespeeld in Oostende", geeft voorzitter Frank Dierckens aan.