Kums blikt terug op vertrek bij Anderlecht: Voetbalplezier gevonden bij Gent

Kums blikt terug op vertrek bij Anderlecht: "Voetbalplezier gevonden bij Gent"

14-04-2020 19:46
4

Sven Kums nam afgelopen zomer de beslissing om RSC Anderlecht te verlaten voor zijn oude geliefde KAA Gent. Eerst een uitleenbeurt, komende zomer definitief. Een overstap die hij zich absoluut niet heeft beklaagd.

"Ik ben natuurlijk blij met mijn overstap naar Gent", reageerde hij in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Mijn periode bij Anderlecht was niet mijn beste. Bij Gent heb ik terug het voetbalplezier gevonden, wat ik bij Anderlecht niet had", gaf Kums aan.

"Mijn terugkeer naar Gent ging ook heel vlot. Ik ben er goed ontvangen, door onder andere de fans. Maar no harde feelings egenover Anderlecht. Ik heb er ook een mooie tijd beleefd, maar had het de laatste maanden moeilijker omdat ik uit de ploeg viel."

Kums speelde in het buitenland ook in Nederland en Italië. Komt er ooit nog een buitenlands avontuur aan? "Op dit moment zit ik goed bij Gent en heb ik geen intentie om naar het buitenland te verhuizen", aldus Kums. "Zeg nooit nooit, maar op dit moment denken we daar niet aan. Het kan goed zijn dat ik tot het einde van mijn carrière bij België blijf", besluit hij.