Bornauw breekt door in Bundesliga: Dacht dat het moeilijker ging zijn

Bornauw breekt door in Bundesliga: "Dacht dat het moeilijker ging zijn"

14-04-2020 17:45
3

Sebastiaan Bornauw heeft een sterk seizoen achter de rug bij FC Keulen. De centrale verdediger is een vaste waarde in de Bundesliga, waar het tempo duidelijk hoger ligt dan in België.

"Ik droomde van een snelle aanpassing en dat is uitgekomen. Ik wil niet verwaand overkomen, maar ik dacht dat het moeilijker zou zijn. Nooit had ik mij kunnen inbeelden dat ik zo rap mijn plaats zou hebben in de Bundesliga", stelt hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Bornauw voelt veel appreciatie in Keulen. "Het is bevredigend om een rol van betekenis te kunnen spelen in een van de beste competities ter wereld, maar ik weet dat er er nog veel werk is. Sneller een situatie inschatten, de opbouw verzorgen, meer opkomen met de bal aan de voet. En nog efficiënter zijn voor doel - dat klinkt paradoxaal aangezien ik al veel gescoord heb - want soms mis ik een kans omdat ik te euforisch ben."

Bornauw is blij dat het zich heeft aangepast. "Ik wist dat Köln een grote inspanning had gedaan om mij over te nemen van Anderlecht (6 miljoen euro, red.). Dat wil zeggen dat ze echt op je rekenen. Desondanks had ik mezelf twee maanden de tijd gegeven om een plek in het elftal af te dwingen. Uiteindelijk duurde het twee weken voor ik in de ploeg stond. Tegen Dortmund deed ik het goed en ik ben er niet meer uitgegaan. Die match heeft mij gelanceerd. Ik had wat tijd nodig om te wennen aan de competitie. Dat kan ook niet anders."