Xavi steunt megatransfer: Terecht dat FC Barcelona hem wil aantrekken

Xavi steunt megatransfer: "Terecht dat FC Barcelona hem wil aantrekken"

14-04-2020 16:00
3

Xavi Hernández heeft FC Barcelona een positief advies gegeven over Lautaro Martínez. De spits van Internazionale wordt de laatste dagen nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Camp Nou.

Martínez heeft een vastgestelde afkoopsom van 111 miljoen euro in zijn contract staan, een clausule die alleen gedurende een korte periode in juli geldig is. "Ik vind hem goed", zegt Xavi op het YouTube-kanaal Post United. "Hij is snel weg bij verdedigers, is altijd aanspeelbaar en kan goed in grote en kleine ruimtes spelen. Terecht dat Barcelona hem wil vastleggen", aldus de iconische oud-middenvelder van de club.

Een alternatief om de aanval te versterken is Neymar, die FC Barcelona eerder verliet voor Paris Saint-Germain. "Waarom niet? Ik heb een kleedkamer met hem gedeeld en hij is een goed persoon. Hij is een professional en maakte het verschil voor het team destijds. Ik wil niet in de problemen tussen hem en de club duiken, maar op het veld behoort hij tot de top-vijf beste spelers", aldus Xavi.