'Franse bond maakt plannen voor hervatten competitie bekend'

'Franse bond maakt plannen voor hervatten competitie bekend'

14-04-2020 12:35 Laatste update: 12:41
15

De Franse competitieorganisator LFP wil de Ligue 1 begin of halverwege juni hervatten. Op 3 of 17 juni wordt er mogelijk weer gevoetbald in Frankrijk.

Dat meldt L'Equipe. De Franse president Emmanuel Macron verlengde maandag de lockdown in Frankrijk tot 11 mei. Ongeveer een maand later moet de Ligue 1 worden hervat, uiteraard zonder publiek. De plannen van de Franse bond waren al gemaakt voor Macron de maatregelen verlengde, maar er verandert niets aan de situatie. 

Volgens L'Equipe, dat de informatie baseert op een document van de LFP, moet de Ligue 1 zijn afgerond op 25 juli zodat er ruimte is voor de Play-Offs (tussen de achttiende uit de stand en de derde uit de Ligue 2), die dan uiterlijk op 2 augustus gespeeld moeten zijn. De bekerfinale tussen Paris Saint-Germain en Saint-Étienne staat voor 27 juni op de agenda. Als er op 17 juni wordt afgetrapt komen de clubs iedere drie dagen in actie.

De start van een nieuw seizoen is met twee weken uitgesteld naar 23 augustus. Die beslissing moet nog wel worden goedgekeurd door de Franse voetbalbond FFF.