'Tubize en Winkel Sport hebben goede hoop en trekken naar BAS voor licentie'

'Tubize en Winkel Sport hebben goede hoop en trekken naar BAS voor licentie'

14-04-2020 12:23
3

Niet alleen in het profvoetbal, ook in Eerste Amateurklasse heeft de Licentiecommissie stevig geklauwd. Zo kregen Patro Eisden, Seraing, AFC Tubize en Winkel Sport geen licentie om verder te gaan in hun huidige reeks. Na die eerste twee gaan nu ook Tubize en Winkel Sport in beroep bij het BAS.

Beide clubs hopen hun licentie alsnog te verkrijgen bij het Arbitragehof voor de sport, volgens Gazet van Antwerpen. Bij het BAS weet men in ieder geval wat te doen voor de komende weken. Ook de zeven gedupeerden uit Eerste Klasse A en B, zoals onder meer Standard Luik, Royal Excel Moeskroen en Sporting Lokeren, maken zich op voor een beroepsprocedure.

Zowel Tubize als Winkel Sport is er alvast van overtuigd dat de licentie in orde zal komen. Bij Winkel klinkt het dat de beslissing van de Licentiecommissie gebaseerd was op "één verkeerde administratieve interpretatie", die inmiddels rechtgezet is. De Waals-Brabanders hebben dan weer extra financieel kapitaal gevonden. Beide clubs hebben er dus goede hoop op dat ze ook komend seizoen actief zullen zijn in Eerste Amateur.