Lampard geeft Keane gelijk en steekt loftrompet: 'Hij deed het allemaal perfect'

Lampard geeft Keane gelijk en steekt loftrompet: 'Hij deed het allemaal perfect'

Gepubliceerd: maandag 13 april 2020 om 23:40ma 13-04-2020 om 23:40

Frank Lampard spreekt tegen dat hij Billy Gilmour uit enthousiasme voor de leeuwen heeft gegooid in het FA Cup-duel met Liverpool. De manager van Chelsea vindt dat hij juist voorzichtig is geweest met de achttienjarige middenvelder.

Gilmour beleefde zijn doorbraak vlak voordat het coronavirus het voetbal ook in Engeland stillegde. Hij werd na de 2-0 zege op Liverpool uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Hij wordt door zijn lengte weleens over het hoofd gezien. Hij is ook vrij stil en beschaafd", zegt Lampard bij Sky Sports. "Mensen denken vast dat ik een risico nam door hem op te stellen, maar hij verdiende het waarschijnlijk om nog eerder een kans te krijgen. Ik was een beetje conservatief met hem."

De clubicoon van The Blues is onder de indruk van Gilmour. "Vanaf het eerste moment tegen Liverpool, liet hij zien wat hij op de training ook toont. Alle passoefeningen op maat uitvoeren, de beste zijn op de training. Dat was hij ook tegen het beste team van het land. Hij doet de simpele passes iedere dag weer perfect. Het was echt een genot om een speler dat allemaal perfect te zien doen. De aanname, het opendraaien, de juiste keuzes maken. Dat zijn soms de lastigste dingen en hij doet ze uitstekend", aldus Lampard.

Zelfs de uiterst kritische Roy Keane raakte onder de indruk. "Hij was fantastisch. Ik zat lekker achterover in mijn stoel voor de televisie met een kop thee en een chocolaatje, maar zodra de wedstrijd begon, kwam ik constant uit mijn stoel. En dat gebeurt niet vaak", zei het Manchester United-icoon. "En ik zette uit verbazing mijn thee weg toen ik Roy iets aardigs hoorde zeggen", grapt Lampard. "Maar hij had gelijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws