Gezondheidsorganisatie fluit Serie A terug: 'Dat zou geen positief advies zijn'

Gezondheidsorganisatie fluit Serie A terug: 'Dat zou geen positief advies zijn'

13-04-2020 22:21
8

Het plan van de Serie A-clubs om het seizoen binnen twee maanden te hervatten, kan niet op goedkeuring rekenen van specialisten van het nationale gezondheidsinstituut van Italië. Volgens die organisatie is het risico nog te groot.

Italië is één van de zwaarst getroffen landen ter wereld door het coronavirus, maar in de Serie A denken ze er inmiddels aan om de draad weer op te pakken. De Italiaanse voetbalbond, de organisatie achter de Serie A en de minister van sport zouden overeenstemming hebben bereikt om weer te gaan voetballen zodra het veilig is.

Voorzitter van de Italiaanse bond Gabriele Gravina schetste een scenario waarin de clubs in mei weer op het trainingsveld staan. Giovanni Rezza, directeur van het virusdepartement van het gezondheidsinstituut, fluit de voetbalwereld terug. "Voetbal is een contactsport, dus er is dan altijd een risico dat iets overgedragen wordt. Het lijkt me dat het allemaal te vroeg komt, we zitten al bijna in mei", vertelt de specialist in Italiaanse media.

Rezza is stellig: "Als ik technisch advies moet geven dan zou dat geen positief advies zijn. Ik denk dat de andere afdelingen het met me eens zijn. Daarna is het aan de politiek."