FC Barcelona komt met statement en daagt ex-voorzitter voor de rechter

FC Barcelona komt met statement en daagt ex-voorzitter voor de rechter

13-04-2020 21:25
2

FC Barcelona onderneemt juridische stappen tegen voormalig voorzitter Emili Rousaud. Dat maakt de club bekend in een persbericht. De reden is dat Rousaud in de Spaanse pers een belangrijk kopstuk van Barcelona heeft beschuldigd van corruptie. Hij zou zichzelf verrijken ten koste van de club.

Barcelona ontkent nadrukkelijk en onderneemt stappen tegen Rousaud. 'FC Barcelona kan zulke aantijgingen die het beeld van de club schaden niet tolereren. De strafrechtelijke actie die wordt ondernomen is ter verdediging van de eer van de club en de werknemers', meldt de club.

Rousaud werd vorige week op straat gezet door Bartomeu. De manier waarop heeft hem verbaasd. "Bartomeu belt me niet vaak, dus ik had dit niet verwacht. En zeker zijn boodschap kwam als een verrassing", liet hij weten aan Marca. "Hij vertelde me dat hij het bestuur wilde reorganiseren en verzocht mij om terug te treden. Ik zei dat ik verrast was en vroeg of hij daar redenen voor had."

"Hij vertelde dat ik naar de pers heb gelekt en dat ik tegenover journalisten kritiek heb geleverd over spelers. Maar daar klopt helemaal niets van! Het tweede punt verbaasde me misschien wel nóg meer. Volgens hem heb ik kritiek geleverd op werknemers en bestuursleden van de club. Hij noemde echter geen namen... Natuurlijk zijn er altijd betere en minder goede mensen op kantoor, maar over het algemeen hebben we een prima niveau op de werkvloer."

Zes bestuursleden van Barcelona maakten afgelopen week hun vertrek bekend. De club maakt bekend dat het zestal is vervangen. Jordi Moix, Pau Vilanova, Oriol Tomás, Marta Plana en David Bellver nemen hun plek in.