Misrekening van Bayern München: 'Ze vonden 5 miljoen voor Varane te veel'

Misrekening van Bayern München: 'Ze vonden 5 miljoen voor Varane te veel'

13-04-2020 18:32
1

Raphaël Varane ontwikkelde zich bij Real Madrid tot één van de beste verdedigers ter wereld, maar het had zomaar anders kunnen lopen. Bayern München liet in de zomer van 2011 de kans lopen om de inmiddels 26-jarige Fransman aan te trekken.

Waar de Spaanse grootmacht hem uiteindelijk voor tien miljoen euro binnen haalde, had hij de Bundesliga-topclub de helft moeten kosten. Dat stelt Willy Sagnol, destijds scout voor Bayern. "Een vriend van me belde me en zei dat ik naar Lens moest gaan voor een erg interessante speler", zegt hij tegen RMC Sport. "Al na een helft viel me op hoe volwassen hij toen al was. Raphaël speelde in de eerste helft als defensieve middenvelder en verhuisde na rust naar de achterhoede."

"Ik had wat connecties bij Lens en binnen 48 uur kreeg ik een vraagprijs, met de aanvullende voorwaarde dat er een oefenwedstrijd geregeld zou worden waarvan de opbrengsten naar Lens zouden gaan", vervolgt Sagnol. "De prijs zou uitkomen op vier tot vijf miljoen euro. Ik leverde mijn dossier in bij de technische leiding, maar kreeg te horen dat vijf miljoen wel wat veel was voor een achttienjarige speler."

Het advies van de voormalig rechtsback werd in de wind geslagen door Bayern en twee maanden later sloeg Real Madrid toe. "Ik weet zeker dat hij daar heel gelukkig is en ik gun hem het beste, maar voor een scout is het erg frustrerend als je de technische leiding niet kan overtuigen, terwijl jij er zeker van bent dat je een verdediger hebt gevonden die tien tot twaalf jaar voor Bayern had kunnen spelen", baalt Sagnol na.