'Dortmund heeft toekomstige opvolger Jadon Sancho op het oog'

'Dortmund heeft toekomstige opvolger Jadon Sancho op het oog'

13-04-2020 18:22 Laatste update: 18:23

Milot Rashica mag dromen van een transfer naar Borussia Dortmund, maar hij zit nog wel in de wachtkamer. De oud-speler van onder meer Vitesse is in het Signal Iduna Park in beeld als mogelijke opvolger van Jadon Sancho, zo meldt het Duitse Sport1.

Rashica is één van de weinige lichtpuntjes bij Werder Bremen. De Duitse club strijdt tegen degradatie, maar de 23-jarige Kosovaar scoorde desondanks al tien keer en gaf vijf assists in 24 competitieduels.

Daarmee speelde de vleugelaanvaller zich in de belangstelling van Dortmund, weet Sport1. BVB bekeek hem vooral rond de winter uitvoerig, al lijkt de belangstelling op dit moment enigszins bekoeld. Nog niet iedereen bij de Duitse topclub zou honderd procent overtuigd zijn van Rashica. Een toptransfer is desondanks een kwestie van tijd, want ook Liverpool en Napoli zijn naar verluidt in de race.

"Voorafgaand aan de coronacrisis hadden we contact met verschillende clubs, ook uit de Bundesliga", beaamt Altin Lala, de zaakwaarnemer van Rashica. "Momenteel staat alles even stil, maar ik weet zeker dat er iets gaat gebeuren als alles weer normaal is. Het is duidelijk dat Milot tot het einde van het seizoen volledig gefocust is op het in de Bundesliga houden van Werder."

Rashica heeft een transferclausule van 38 miljoen euro in zijn contract. Die clausule geldt wel alleen voor buitenlandse clubs.