Dembélé geeft update over situatie in China: “Dat is gek om mee te maken”

Dembélé geeft update over situatie in China: “Dat is gek om mee te maken”

13-04-2020 18:11

Kat Kerkhofs, de vrouw van Dries Mertens, heeft met Mousa Dembélé gebeld voor VIER. De middenvelder en zijn gezin wonen in China en geeft een update over de situatie.

De coronacrisis begon in Wuhan, maar Dembélé zit daar ver vanaf. "Ze nemen het hier heel serieus, meer dan in België, denk ik. Ze hebben er hier precies ook al meer ervaring mee. We zitten niet meer in quarantaine, maar mondkapjes zijn verplicht en overal wordt je temperatuur gemeten, in elke winkel bijvoorbeeld."

De buitenlanders worden gemeden. "Nu zijn er weer wat meer besmettingen en die zouden van mensen uit het buitenland komen. Ik kan niet verstaan wat ze hier zeggen op het nieuws, maar er is wel angst voor buitenlanders. Mensen wandelen in een grote boog om me heen. Dat is gek om mee te maken.”

"We hebben tijdens de quarantaine veel huiswerk gemaakt, maar ook spelletjes gespeeld", vertelde Naomi, mevrouw Dembélé. Ze toonde ook heel trots de TikTok-filmpjes van haar man en zoontje. "Hij kan echt goed dansen", citeert Sporza.