Bij Heerenveen denkt men nog steeds met plezier terug aan Vlap: 'Een icoon!'

Bij Heerenveen denkt men nog steeds met plezier terug aan Vlap: 'Een icoon!'

Gepubliceerd: maandag 13 april 2020 om 14:43ma 13-04-2020 om 14:43

RSC Anderlecht legde de voorbije zomer een recordsom op tafel om Michel Vlap naar het Lotto Park te loodsen. De aanvallende middenvelder had wat tijd nodig om zich aan te passen aan het voetbal van paars-wit, maar bewees naar het einde toe vaak zijn waarde dankzij zijn neus voor doelpunten. Die kent men bij sc Heerenveen maar al te goed.

Vlap brak door bij de trots uit Friesland en speelde zich er ook in de kijker van onder meer Anderlecht. In zijn Friese periode werkte hij 65 wedstrijden af voor de club, waarin hij 22 keer scoorde. Zestien van dat aantal treffers maakte de 22-jarige Nederlander in zijn laatste seizoen in de Eredivisie. Daardoor overtuigde hij Anderlecht tot een transfer.

Met die cijfers was Vlap destijds natuurlijk van goudwaarde voor Heerenveen. Zijn ex-club is het kind aan huis dan ook verre van vergeten. In een post op Twitter brengt Heerenveen hulde. 'Icoon van de dag', luidt het veelzeggende bijschrift. Dat Vlap steeds welkom blijft in het Abe Lenstra Stadion, staat als een paal boven water. 'Eens een Superfries, altijd een Superfries!', klinkt het.

Voor Vlap komt de coronacrisis extra ongelegen, want in zijn laatste wedstrijden groeide hij (net als de rest van Anderlecht overigens) naar zijn beste niveau toe. Sinds eind februari trof Vlap liefst zes keer raak, waardoor hij zijn seizoenstotaal op elf bracht. Zeker niet slecht voor een debutant. De middenvelder hoopt dat ook bondscoach Ronald Koeman die hoogvorm opgemerkt heeft.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoeveel punten op tien geef jij het debuutseizoen van Vlap bij Anderlecht?

(104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws