Serie A mogelijk snel weer van start: 'Eind april gaan we de spelers testen'

Serie A mogelijk snel weer van start: 'Eind april gaan we de spelers testen'

13-04-2020 12:29
8

Serie A-clubs moeten in mei weer de training gaan hervatten, zo vertelt voorzitter van de Italiaanse bond Gabriele Gravina. De federatie wil alle spelers laten testen op het coronavirus alvorens de bal weer gaat rollen.

"We hopen eind april met testen te verzekeren dat de spelers vrij van het virus zijn. Daarna zetten we de tweede fase in: het hervatten van de training. De hoop is om zo snel mogelijk te beginnen met wedstrijden, maar we zullen de richtlijnen van de overheid volgen", zegt Gravina tegen Sky Sport Italia. De Italiaanse competitie ligt sinds 9 maart stil en Italië is nog altijd volop in de strijd tegen het coronavirus verwikkeld, maar dat houdt de Serie A niet tegen om weer te gaan voetballen.

De Italiaanse bond geeft nog geen harde datum waarop de Serie A hervat moet gaan worden. "We hebben geen deadline en we zijn van plan om ons aan te passen aan de adviezen en richtlijnen van de FIFA en de UEFA. Het plan is om de competitie af te ronden. Met het annuleren van de competities zouden de negatieve gevolgen in de voetbalwereld en daarbuiten enorm zijn", aldus Gravina.