Ronaldo maakte geweldige eerste indruk bij United: 'Had een zuurstoftank nodig'

Ronaldo maakte geweldige eerste indruk bij United: 'Had een zuurstoftank nodig'

Gepubliceerd: maandag 13 april 2020 om 09:44ma 13-04-2020 om 09:44

Rio Ferdinand weet zeker dat zijn voormalig ploeggenoot bij Manchester United, John O'Shea, zijn eerste ontmoeting met Cristiano Ronaldo niet snel meer zal vergeten. De Portugees, die destijds nog bij Sporting Portugal actief was, speelde O'Shea helemaal zoek in een oefenwedstrijd tegen United.

In 2003 speelde de club van Sir Alex Ferguson in de aanloop naar het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd tegen Sporting Portugal, ook om Ronaldo grondiger te kunnen bestuderen. De aanvaller liet meteen een verpletterende indruk achter en liet O'Shea alle hoeken van het veld zien. "Toen we tijdens de rust de kleedkamers in gingen had O'Shea een zuurstoftank naast zich nodig", lacht Ferdinand tijdens een live FIFA-duel met Mason Mount en Declan Rice.

"Hij was helemaal kapot en wij zaten daar te lachen", vervolgt Ferdinand. "We vertelden hem om Ronaldo strakker te dekken, maar hij kon ons niet eens antwoorden." Meerdere spelers van United waren er op dat moment van overtuigd: de Portugese aanvaller moest naar Old Trafford gehaald worden. "Paul Scholes, Nicky Butt en ik stonden daar en zeiden: deze jongen is ongelooflijk, we moeten hem binnenhalen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws