'Brexit kan nadelig uitdraaien voor Atlético door aanwezigheid van Trippier'

'Brexit kan nadelig uitdraaien voor Atlético door aanwezigheid van Trippier'

12-04-2020 18:28

De naderende brexit zou bijzonder nadelig uit kunnen pakken voor Atlético Madrid. Los Rojiblancos zitten al aan het maximum van drie spelers van buiten de EU, maar zouden er met Kieran Trippier nóg één bij kunnen krijgen.

De rechtsback kwam afgelopen zomer over van Tottenham Hotspur en geldt formeel nog als EU-speler: als Groot-Brittannië op 1 januari 2021 zich heeft teruggetrokken, lijkt dat echter niet meer het geval te zijn. Atlético Madrid heeft momenteel al de beschikking over Santiago Arias (Colombia), Felipe (Brazilië) en Renan Lodi (Brazilië) en zou inclusief Trippier dus één niet-EU-speler te veel hebben.

Volgens Mundo Deportivo is een vertrek van Arias de meest voor de hand liggende optie zijn. De oud-PSV'er komt door toedoen van Trippier nauwelijks aan spelen toe: in de Spaanse media werd eerder al gespeculeerd over een voortijdig afscheid van de Colombiaan. Daarnaast zou Felipe aanspraak kunnen maken op een Portugees paspoort, aangezien hij drie jaar voor FC Porto heeft gespeeld. Zijn Mexicaanse ploeggenoot Héctor Herrera heeft ook een Portugees paspoort kunnen bemachtigen vanwege zijn verleden bij FC Porto.

Andere Atlético-spelers als José María Giménez (Uruguay), Thomas Partey (Ghana), Diego Costa (Brazilië) en Ángel Correa (Argentinië) wonen al langere tijd in Spanje en konden al beschikken over een Spaans paspoort.