Bornauw pikt hoger niveau snel op: Ik geniet van elk moment op het veld

Bornauw pikt hoger niveau snel op: "Ik geniet van elk moment op het veld"

12-04-2020 18:10
2

Sebastian Bornauw verliet vorige zomer RSC Anderlecht om aan de slag te gaan bij FC Keulen in de Bundesliga. Bij zijn nieuwe ploeg werd hij meteen één van de steunpilaren in de defensie. Een aanpassingperiode had de jonge verdediger niet nodig.

"Ik geniet van elk moment op het veld en nu realiseer ik me dat nog meer. Ik ben blij dat ik voor de Bundesliga gekozen heb. De aanpassing verliep zeer vlot, vooral omdat ik me hier meteen thuis voelde", vertelde Bornauw aan Het Nieuwsblad. "Het is geweldig om in Duitsland te zijn en in zo’n kampioenschap voor een schitterende club te kunnen spelen"

De 21-jarige verdediger verscheen dit seizoen al 21 keer aan de aftrap bij Keulen. Hij scoorde bovendien al vijf keer voor zijn nieuwe club. Enkel de Colombiaan Jhon Cordoba doet beter met tien goals. "De verklaring daarvoor is simpel: in de jeugd speelde ik als aanvaller. Maar er komt ook wel wat geluk bij kijken. Voor mij is scoren niet het allerbelangrijkste, maar als er een hoekschop valt, mag ik mijn kans gaan", besloot Bornauw.