Start van seizoen 2020-2021 in het gedrang? “Daarover beslissingen nemen”

Start van seizoen 2020-2021 in het gedrang? “Daarover beslissingen nemen”

12-04-2020 17:14 Laatste update: 13-04-2020 07:00
57

De Europese voetbalbond UEFA heeft contact opgenomen met Marc Van Ranst. De viroloog zal advies geven over het coronavirus. Van Ranst denkt dat wedstrijden zonder publiek een verkeerd signaal zouden zijn.

"Ze hebben me gecontacteerd met de vraag of het oké was of hun CEO me zou opbellen en dat is uiteraard geen probleem", vertelde Van Ranst aan Sporza. "Ik zal het standpunt van de Belgische voetbalbond (KBVB) verdedigen en zeggen dat het nu hét moment is om de competities stop te zetten. De competities nog ordentelijk afwerken, zal bijzonder moeilijk zijn. Dat is ijdele hoop koesteren. Je kunt beter de realiteit onder ogen zien."

Wedstrijden zonder publiek ziet Van Ranst alvast niet zitten. "Dat zou op dit moment een verkeerd signaal zijn. Dan heb je ook twee ploegen, scheidsrechters, trainers, een bank en een heleboel mensen die voor alles moeten zorgen in het stadion. En dat terwijl je aan de mensen vraagt om social distancing te praktiseren. Dat zou een verkeerd signaal zijn", besloot de bekende viroloog.

Update: Marc Van Ranst is de bekendste viroloog in België na de uitbraak van het coronavirus. Hij laat zich tegenover Sporza ook uit over het voetbal. Komt de start van het seizoen 2020-2021 in het gedrang? "Het is te vroeg om daar nu al iets over te zeggen. We zijn nu midden april, dus er is nog wel even tijd om daarover beslissingen te nemen”, aldus Van Ranst.