'Ik ben Barcelona dankbaar, maar nu ben ik absoluut een Madridista'

'Ik ben Barcelona dankbaar, maar nu ben ik absoluut een Madridista'

12-04-2020 16:11
1

Takefusa Kubo is FC Barcelona nog altijd dankbaar, maar hij heeft geen spijt van zijn keuze voor Real Madrid. De achttienjarige Japanner, die momenteel verhuurd is aan Real Mallorca, stelt dat De Koninklijke het beste plan voor hem uitstippelde.

Kubo speelde vanaf 2011 in de jeugdopleiding van Barça, waar hij zeer veel indruk maakte. Hij verdiende de bijnaam 'de Japanse Messi', maar moest vertrekken toen de Catalanen een straf kregen van de FIFA omdat ze de regels rond jeugdtransfers hadden overtreden. Afgelopen zomer wilde Barça hem graag terughalen, maar Kubo koos voor Real Madrid.

"Ik wil eerst zeggen dat ik Barcelona dankbaar ben, net als mijn andere clubs. Ze hebben geholpen om mij te ontwikkelen en te worden wie ik nu ben", zegt Kubo tegen AS. "Toen ik de juiste leeftijd bereikte, had ik de geweldige kans om een team te kiezen en ik koos Real Madrid. Zij toonden de meeste interesse in mij. En nu ben ik absoluut een Madridista."

Kubo hoopt via Real Mallorca een plekje in de selectie van trainer Zinedine Zidane af te dwingen. " Het is duidelijk dat een club als Real anders is dan de rest. Alle spelers daar zijn van het hoogste niveau en het is moeilijk om er een plekje te veroveren. Maar ik blijf hard werken en ik wacht op mijn kans. Als die komt, zal ik hem pakken."

Hoewel Kubo hoopt te schitteren in het shirt van Real, is Lionel Messi nog altijd zijn grote voorbeeld. "Toen ik jong was, keek ik naar zijn video's. Hij is het ijkpunt voor mij en veel linksbenige spelers die niet erg lang zijn en het vooral van hun dribbels en techniek moeten hebben. Messi is daarin absoluut de beste."