Pogba is strijdvaardig: Wil het goed doen als we weer kunnen voetballen

Pogba is strijdvaardig: "Wil het goed doen als we weer kunnen voetballen"

12-04-2020 15:21

Paul Pogba is het stilzitten beu. De Fransman van Machester United sukkelt al een heel seizoen met allerlei kwaaltjes, maar stond ruim een maand geleden weer paraat. Het coronavirus besliste echter anders over zijn comeback.

Pogba speelde dit jaar nog geen enkele wedstrijd. Als gevolg van een blessure die hem al een heel seizoen achtervolgde, moest hij begin 2020 een operatie ondergaan. Voetballen met pijn, het gebeurde Pogba nog niet eerder. "Ik was lang gefrustreerd. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt in mijn carrière. Na die operatie is de pijn wel verdwenen", reageerde Pogba opgelucht in een podcast van zijn club.

Nu staat hij weer te popelen om terug het veld op te mogen. "Ik voel niks meer en hopelijk kan ik snel terug voetballen." De Premier League werd na 29 speeldagen stilgelegd door het coronavirus, net op het moment dat Pogba zijn opwachting ging maken. "Dat maakt me nog hongeriger om terug te komen", zegt hij. "En om het goed te doen als we weer kunnen voetballen."

Manchester United stond bij het stilleggen van de competitie vijfde. Pogba kwam voor nieuwjaar zeven keer in actie voor Manchester United. Daarin gaf hij twee assists, beiden in de 4-0-zege tegen Chelsea op de openingsspeeldag.