Schoofs: Weinig clubs waar je beter zit als jonge speler

Schoofs: "Weinig clubs waar je beter zit als jonge speler"

12-04-2020 14:54 Laatste update: 14:59
3

Voetballers hebben in deze tijden meer vrije tijd, dus geven ze al eens een inkijk in hun levens. Rob Schoofs deed dat op de Twitter van zijn ploeg KV Mechelen. In de video ging hij in op het moment dat Malinwa degradeerde naar 1B in 2018.

Zo werd hem gevraagd of hij het moeilijk vond om bij KV Mechelen te blijven nadat ze gedegradeerd waren. "Je gaat toch snel denken aan de toekomst en dan besef je heel snel dat er in België weinig clubs zijn waar het beter is als jonge, Belgische speler om te zitten dan in Mechelen." Hij vleide op de koop toe de aanhang van KV Mechelen. "Een ploeg met zo veel supporters, daar wilt iedereen voor spelen", lachte Schoofs.

"Ik wilde er alles aan doen om met Mechelen opnieuw te promoveren, omdat ik ook met Sint-Truiden de promotie heb afgedwongen destijds. Ik wist dus wat een mooi gevoel dat gaf”, besloot Schoofs.

KV Mechelen promoveerde dit seizoen terug naar het hoogste niveau. Het stond een speeldag voor het einde op een zesde plek met evenveel punten als KRC Genk, waartegen Mechelen het op de laatste speeldag zou opnemen.