Update: 'Coronagrap draait verkeerd uit, Farfan krabbelt terug'

Update: 'Coronagrap draait verkeerd uit, Farfan krabbelt terug'

12-04-2020 12:49
2

De beslissing van Lokomotiv Moskou om een deel van het salaris in te houden is niet goed gevallen bij voormalig PSV'er Jefferson Farfán. Door de coronacrisis heeft de topclub uit Rusland besloten om maar liefst 40% van het salaris in te houden.

"Ze hebben me verteld dat er 40% van het salaris wordt ingehouden. Ze mogen doen wat ze willen, maar ze moeten niet aan m'n geld komen", zei Farfán op Instagram, geciteerd door Russische media. "Ze stuurden me een brief in het Russisch, maar ik begreep er helemaal niets van. Ik heb hem verscheurd. Ze willen me naaien", lacht Farfán.

Farfán is momenteel herstellende van een zware knieblessure. Hij kwam voor het laatst in actie op 4 mei vorig jaar. Het contract van Farfán loopt op 30 juni af. De aanvaller (35) speelde voor Alianza Lima, PSV, Schalke 04, Al-Jazira Club en nu dus voor Lokomotiv Moskou. Hij heeft 94 interlands voor Peru gespeeld.

Update: Jefferson Farfán is geschrokken van de commotie die zijn uitspraken hebben veroorzaakt. De voormalig aanvaller van PSV benadrukt dat het om een grap ging en dat hij wel degelijk achter de salarisverlaging bij Lokomotiv Moskou staat. 'We kwamen al enkele dagen eerder tot een akkoord. Ik wil benadrukken dat het om een grap ging en dat ik volledig achter de beslissing sta. In deze moeilijke tijden moeten we solidariteit en begrip tonen. Ik steun mijn club meer dan ooit.'