Ook in Denemarken hebben ze play-offs: ‘Beter geregeld want geen puntenhalvering’

Ook in Denemarken hebben ze play-offs: ‘Beter geregeld want geen puntenhalvering’

Gepubliceerd: zondag 12 april 2020 om 12:33zo 12-04-2020 om 12:33

Het sterk Belgisch getinte FC Midtjylland stond op een zucht van de Deense titel tot het coronavirus roet in het eten gooide. Opvallend: Ook in Denemarken hebben ze een play-off systeem. Midtjylland-speler Dion Cools legt het uit.

"Hier hebben we ook play-offs met de beste zes teams die twee maal tegen elkaar spelen. Maar het is een beter systeem want de punten blijven behouden", aldus Cools, die de rechterflank voor zijn rekening neemt bij de Deense topclub.

De voormalige speler van Club Brugge heeft het trouwens naar zijn zin in Denemarken. "Ik heb een sterke band met de coach, hij kent mijn kwaliteiten heel erg goed. Er is ook minder stress dan in België, dat mag ook wel eens", lacht Cools in SportVoetbal Magazine

Mogelijk viert Cools al zijn eerste Deense landstitel, zijn club staat namelijk 12 punten voor op eerste achtervolger Kopenhagen. Met Alexander Scholz loopt er trouwens nog een oude bekende uit de Jupiler Pro League rond bij Midtjylland. Ook de coach heeft een verleden in ons land, Brian Priske speelde tussen 2003 en 2008 voor KRC Genk én Club Brugge.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws