'El Loco' wilde Suárez weer naar Uruguay halen: 'Zou hij doen als ik trainer werd'

'El Loco' wilde Suárez weer naar Uruguay halen: 'Zou hij doen als ik trainer werd'

11-04-2020 23:43
1

Sebastián Abreu hoopte zijn oud-ploeggenoot Luis Suárez te kunnen verleiden tot een terugkeer naar Uruguay, onthult de inmiddels 43-jarige oud-spits, bijgenaamd El Loco. Volgens Abreu vond Suárez het een aantrekkelijk idee om weer bij Nacional te gaan spelen.

De huidige spits van FC Barcelona debuteerde bij Nacional in het Uruguayaanse profvoetbal, speelde een tijdje met Abreu samen en werd opgepikt door FC Groningen. Diezelfde club ontdeed zich in 2019 van trainer Álvaro Gutiérrez en Abreu was één van de kandidaat-opvolgers, onthult hij bij radiozender Sport 890. "Ik heb Suárez gevraagd hoe hij dacht over een terugkeer. Hij heeft altijd gezegd dat hij weer naar Uruguay wilde, als ik trainer zou worden."

Suárez leek ook daadwerkelijk oren te hebben naar een hernieuwde samenwerking met Abreu. "Maar hij vertelde me dat hij dat niet zomaar kon doen, omdat hij nog een contract had (tot medio 2021, red.). Hij moest bovendien eerst overleggen met zijn Sofia, zijn vrouw."

De plannen van El Loco kunnen voorlopig in de ijskast. Nacional koos voor Gustavo Munúa en de zeventigvoudig international van Uruguay ging zelf aan de slag bij Club Atlético Boston River.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie