Nieuws uit San Sebastián: eerste Liga-club denkt weer voorzichtig aan trainen

Nieuws uit San Sebastián: eerste Liga-club denkt weer voorzichtig aan trainen

11-04-2020 22:09
1

Real Sociedad heeft als eerste Primera División-club plannen gemaakt voor een hervatting van de training. De Basken hebben dat zaterdag bekendgemaakt middels een via de clubkanalen gepubliceerd statement.

In het zwaar getroffen Spanje is momenteel de noodtoestand van kracht. Real Sociedad – de club van oude Eredivisie-bekenden Martin Odegaard en Alexander Isak – houdt er echter rekening mee dat de huidige maatregelen binnenkort versoepeld worden. 'Als ook degenen met niet-vitale beroepen weer aan het werk mogen, dan bieden wij de spelers aan om hun individuele trainingen op ons complex voort te zetten. Groepstraining is sowieso nog geen optie, maar de spelers zijn verplicht om individueel door te blijven trainen: hetzij thuis hetzij op de club.'

De huidige nummer vier van Spanje houdt er serieus rekening mee dat het seizoen nog uitgespeeld wordt, hoewel er nog geen streefdatum is vastgesteld voor een hervatting van de competitie. De club uit San Sebastián zal sowieso overuren moeten draaien, als er nog gevoetbald gaat worden: men strijdt nog om Champions League-voetbal in de resterende elf wedstrijden en staat in de Copa del Rey-finale tegenover streekrivaal Athletic Bilbao.