'Ongelooflijke comeback' in Champions League: 'Dit soort dingen vergeet je nooit'

'Ongelooflijke comeback' in Champions League: 'Dit soort dingen vergeet je nooit'

Gepubliceerd: zaterdag 11 april 2020 om 21:03za 11-04-2020 om 21:03

Liverpool - FC Barcelona van 7 mei 2019, Xherdan Shaqiri weet het nog goed. Na de 3-0 nederlaag in Catalonië geloofde niemand meer in een comeback van Liverpool, maar op Anfield gebeurde het onmogelijke: The Reds wonnen met 4-0, mede dankzij twee goals van Georginio Wijnaldum. Daardoor bereikte Liverpool de finale van de Champions League.

"Het was een ongelooflijke comeback", zegt Shaqiri daarover op de clubsite van Liverpool. "Niemand dacht dat we dit nog goed zouden maken. Maar om eerlijk te zijn bleven we er altijd in geloven. In de kleedkamer zeiden we tegen elkaar: oké, laten we dit goed afsluiten, omdat het nog maar 1-0 stond."

Shaqiri had nooit gedacht dat Liverpool 4-0 zou winnen, maar het geloof nam toe na de 2-0 van Wijnaldum. "Als we twintig minuten langer hadden gespeeld hadden we nog twee keer gescoord. Het was gewoon geweldig. De steun van de fans heeft enorm geholpen. Het was een ongelooflijke comeback die we nooit zullen vergeten."

Liverpool won uiteindelijk de Champions League ten koste van Tottenham Hotspur. "Het was een ongelooflijk jaar voor ons. Helaas wonnen we niet de competitie, maar het was geweldig om de Champions League te winnen. Voor mij is het de tweede keer (in 2013 met Bayern München, red.). Zulke dingen vergeet je nooit meer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Club Brugge neemt het op tegen SS Lazio! Wat wordt de uitslag volgens jou? #ClubBrugge #sslazio #LazioRoma #UCL #ChampionsLeague #Vanaken

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws