Haaland werd eerst nog uitgelachen: Hoe kunnen we met deze gast spelen?!

Haaland werd eerst nog uitgelachen: "Hoe kunnen we met deze gast spelen?!"

11-04-2020 20:49
2

Erling Haaland steelt inmiddels de show bij Borussia Dortmund, maar bij Molde FK werd hij in eerste instantie uitgelachen. Verdediger Ruben Gabrielsen, tegenwoordig actief bij Toulouse, kon niet geloven dat Molde Haaland had aangetrokken.

Haaland verdiende bij Molde een transfer naar Red Bull Salzburg en kwam via de Oostenrijkse club bij Dortmund terecht. Gabrielsen had nooit gedacht dat de carrière van de Noor zo'n impuls zou krijgen.

"Toen ik in Noorwegen met Haaland speelde scoorde hij een week lang niet op de training. Voor de wedstrijd tegen Brann lachten we hem uit", zegt Gabrielsen tegen Get French Football News. "Toen ik hoorde dat hij in de basis stond, dacht ik: nee joh...Hoe kunnen we met deze gast spelen?! En in vijftig minuten scoorde hij vier keer. Daarna ging hij als een raket. Ik denk dat hij een belangrijke les heeft geleerd: harder werken in lastige tijden."

Gabrielsen had in het begin geen hoge pet op van Haaland. "Toen hij bij de club kwam was het nog een kleine jongen... Hij was eigenlijk niet zo goed om eerlijk te zijn. Ik dacht dat hij misschien in de Noorse competitie kon spelen. Toen werd hij ziek en raakte hij geblesseerd en zagen we hem heel lang niet. Toen hij terugkwam was hij immens groot! Het was een beest!"

"Ineens maakte hij iedereen af op de training. We begonnen te lachen en ik dacht bij mezelf: wie is dit? Ik moet gewoon lachen als ik hem het ene na het andere doelpunt zie maken in de Champions League. Als hij verdedigers pest moet ik ook lachen, want dat heb ik ook meegemaakt."