‘Doku heeft Verschaeren tot de discretie verdrongen’

‘Doku heeft Verschaeren tot de discretie verdrongen’

11-04-2020 15:15 Laatste update: 15:21
29

Nu alle Europese competities stilliggen worden de eerste overzichtslijstjes gepubliceerd. Ook de RTBF waagde zich met een panel van journalisten aan zo een lijstje, ze gingen op zoek naar de top en flopspelers van het seizoen bij Anderlecht.

Dé uitblinker was volgens het panel doelman Hendrik Van Crombrugge. "Eigenlijk is het geen goed teken als de doelman de beste speler is, Van Crombrugge loste echter alle verwachtingen in en blonk uit met zijn voetenwerk", aldus de RTBF. Ook Nacer Chadli en Jeremy Doku pronken in de top 3 van Anderlecht. Vooral Doku mag op veel appreciatie rekenen. "Hij heeft Verschaeren tot de discretie verdrongen."

Het was natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn bij Anderlecht, enkele spelers konden de verwachtingen totaal niet inlossen. Vooral Samir Nasri moet het ontgelden. "Afgezien van heel wat aandacht in de internationale pers heeft Nasri niets bijgebracht aan dit Anderlecht", concludeert het Waalse nieuwsmedium.

Ook Zakkaria Bakkali wordt gebuisd door het journalistieke panel, al wordt hem vooral blessuregevoeligheid verweten. Tot slot worden ook Vincent Kompany en Kemar Roofe tot flop gebombardeerd. "Hij wordt afgestraft door zijn fysieke kwetsbaarheid", doelen ze op de blessuregevoeligheid van Kompany. Ook Roofe wist niet te overtuigen: "Enkele eervolle wedstrijden, maar al bij al zijn prijskaartje niet gerechtvaardigd."