Hazard in actie op de International Champions Cup

Lucratief voorbereidingstoernooi geannuleerd: 'Real en Barça mislopen 18 miljoen'

Lucratief voorbereidingstoernooi geannuleerd: 'Real en Barça mislopen 18 miljoen'

11-04-2020 09:37
1

Het vriendschappelijke toernooi om de International Champions Cup gaat komende zomer niet door. Dat heeft de organisatie besloten vanwege de coronacrisis en de onzekere voetbalkalender.

Hoewel de UEFA al besloot om het EK 2020 te verplaatsen naar volgend jaar zomer, is de ruimte die ontstaat op de speelkalender hard nodig om de nationale competities - indien mogelijk - uit te spelen. Daardoor is dit jaar geen plaats voor de International Champions Cup. Het toernooi in de Verenigde Staten en Azië geldt doorgaans als voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de Europese elite.

Zo won Real Madrid de International Champions Cup al drie keer. Volgens Marca loopt de Spaanse grootmacht, net als aartsrivaal FC Barcelona, liefst achttien miljoen euro mis nu het toernooi is geschrapt. Ook clubs als Juventus, Internazionale, Paris Saint-Germain, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Bayern München en Borussia Dortmund namen de afgelopen jaren deel. In 2019 won Benfica het toernooi, voor Atlético Madrid.