'Galatasaray helemaal overtuigd van Buta, bod snel verwacht'

'Galatasaray helemaal overtuigd van Buta, bod snel verwacht'

11-04-2020 08:00 Laatste update: 18-04-2020 21:23
6

Royal Antwerp FC staat mogelijk voor grote verandering volgend seizoen. Zo kondigde Laszlo Bölöni aan dat hij wellicht de fakkel doorgeeft aan een nieuwe trainer. Verder staan Sinan Bolat, maar ook Aurélio Buta, op vertrekken.

Het Turkse Sabah meldt namelijk dat Galatasaray denkt aan de komst van Buta (23). De Portugese rechtsachter heeft er een sterk seizoen opzitten bij Antwerp. De Turkse topclub wil Buta dan ook in huis halen als vervanger voor Mariano (33), die einde contract is. Galatasaray zal de onderhandelingen met Antwerp de komende dagen opstarten.

Voor Antwerp is het stilaan hét moment om Buta van de hand te doen. De gegeerde rechtsachter gaat in juni namelijk zijn laatste contractjaar in. Een contractverlenging zit er wellicht niet in, waardoor een zomers vertrek bespreekbaar is. De marktwaarde van Buta wordt op 4,80 miljoen euro geschat. Het afgelopen seizoen was de Portugees goed voor twee goals en zes assists.

Update: Het vertrek van Buta komt steeds dichterbij. Fanatik meldt dat Galatasaray helemaal overtuigd is van de 23-jarige verdediger. Er wordt verwacht dat de Turken snel met een bod zullen komen voor Buta.