Westerlo volmondig tegen U21 clubs in 1B: 'Je reinste competitievervalsing'

Westerlo volmondig tegen U21 clubs in 1B: 'Je reinste competitievervalsing'

10-04-2020 21:42
15

Heel wat ploegen uit 1B moeten vrezen voor hun toekomst nadat ze door de Licentiecommissie geen licentie kregen. Er wordt geopperd om de mogelijke lege plekken te vullen met beloftenteams uit 1A. Dat ziet men bij KVC Westerlo absoluut niet zitten.

"Dit is je reinste competitievervalsing", zegt Wim Van Hove, algemeen directeur van Westerlo bij Het Nieuwsblad. Hij is helemaal geen fan van het idee. "De ene week speelt dat beloftenteam op zijn sterkst, de week erna niet meer omdat spelers worden opgeëist voor het A-team. Je zal als club die strijdt om de promotie dan maar pech hebben om tegen dat sterke team te spelen", klinkt het.

Volgens hem moet men dan ook geen beloftenteams in het profvoetbal gooien. "Wij bedrijven wel profvoetbal, zo één wedstrijd kan het verschil maken. Ik begrijp de intentie van de grote clubs, maar zo creëer je geen volwaardige competitie. Dan ga je van de ene slechte formule naar de andere."

Ziet Van Hove dan wel een oplossing? "De clubs leefbaar houden. Als men dan toch in Nederland wil kijken, wel, daar stijgen en dalen elk seizoen drie clubs. Als je dat vooruitzicht hebt, is dat wel helemaal anders dan nu wanneer er in België maar eentje stijgt. Als men wil veranderen en de clubs leefbaar houden, dan moeten er meer stijgers uit 1B mogelijk zijn", klinkt het.